KOZALAK NASIL KULLANILIR?

Oyun öğrenmenin en güzel yoludur. Analitik algıyı, stratejik düşünmeyi, problem çözme yeteneğini geliştirir. Eğlendiren Kozalak ve Sihirli matematik oyunlarını eğlenerek oynamak için hadi harekete geçin!


Kozalak Matematiksel Dört İşlem Zeka İksiri, dört ayrı bölümden oluşmaktadır. Bölümlerin her biri kendi içerisinde 8 Kozalak yaprağı şeklindedir. Kozalak yaprakları her birinin üzerlerinde bulunan 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 sayıları ile usavurabilip işlem yapılıp yaptığımız matematiksel işleme göre sonuç elde edilmektedir.

Kozalak ile matematik işlemi yapılırken kullanılan Toplama, Çıkarma, Çarpma ve Bölme işlemlerini pratik olarak zihnimizden yapmamızı bağımsız düşünebilmemizi ve Kozalak üzerinde göstermemizi sağlar.

Toplama İşlemi

5 + 2 = ? 5 ile 2’yi toplarsak sonuç kaç olur?

Kozalak içindeki 5 ile toplama işlemi yapabilmek için üzerinde 5+ olan Kozalak yaprağını açarız. Daha sonra makaralı ipi elimize alırız, 5 + 2 sorulduğu için ipi çekerek önce 2’den geçirir, sonra 7’ye çekeriz. 5 ile 2’nin toplamı 7’dir.

Çıkarma İşlemi

6 – 3 = ? 6’dan 3 çıkartırsak kaç kalır?

Kozalak içinde 3 ile çıkarma işlemi yapabilmek için üzerinde -3 olan Kozalak yaprağını açarız. Daha sonra makaralı ipi elimize alırız, 6 - 3 sorulduğu için ipi çekerek önce 6’dan geçirir, sonra 3’e çekeriz. 6’dan 3 çıkarıldığında sonuç 3’tür.

Çarpma İşlemi

2 x 5 = ? 2 ile 5 çarpılırsa sonuç kaç olur?

Kozalak içinde 2 ile çarpma işlemi yapabilmek için üzerinde 2x olan Kozalak yaprağını açarız. Daha sonra makaralı ipi elimize alırız, 2 x 5 sorulduğu için ipi çekerek önce 5’e geçirir, sonra 10’a çekeriz. 2 ile 5 çarpıldığı için sonuç 10’dur.

Bölme İşlemi

24 ÷ 4 = ? 24’ün içinde 4 kaç defa var?

Kozalak içinde :4 ile bölme işlemi (÷) yapabilmek için üzerinde :4 olan Kozalak yaprağını açarız. Daha sonra makaralı ipi elimize alırız, 24 ÷ 4 sorulduğu için ipi çekerek önce 24’e geçirir, sonra 6’ya çekeriz. 24’ün içinde kaç tane 4 olduğu sorulduğu için sonuç 6’dır.

Sipariş etmek istiyorsanız 0 532 254 35 88 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.


Kozalak Dört İşlem

0 Yorumlar