ERDEMLİ NESİLLER YETİŞTİREBİLDİK Mİ?


Günümüzde ahlaki çöküntü hız kazandı. Bu durum, insanların yüreğinde manevi huzursuzluğa sebebiyet veriyor. Ahlaki erozyonun getirdiği çöküntüden kendini ve aileni kurtarmak yetmez, çevreyi ve topluma da kurtarmak gerekir. Çünkü bu toplumda hep birlikte yaşıyoruz.

Akıllara durgunluk verecek boyutlara ulaşan yüz kızartan suçlar, tüm toplumu huzursuz ediyor. Bu durumda hiç kimse ‘bana ne’ diyemiyor! “Bir kötünün yedi mahalleye zararı vardır,” atasözününden ders çıkarmamız gerekir. Eğer manevi çöküntü toplumu sarmışsa, “toplumsal felaketi” beklemek kaçınılmaz olacaktır. Ahlaksızlığın yaygınlaşmasından korkup, akla ve hayale gelmeyen tedirginlik duymak da çok normaldir.

Ülkemizde milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren bireyler olarak ülkemize ve insanlığa karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren fertler yetiştirmek mecburiyetindeyiz.

Yeni bir eğitim yılına daha başladığımız şu günlerde, çocuğunun okuduğu kitap içeriklerini merak edip inceleyen oldu mu? Müfredatın ağırlığı çocuklarımızın yükünü artırdığına dikkat ettiniz mi?

Bana göre şöyle olmalı; milletimizin erdemli değerleri yok edilmemeli. İdealimiz erdemli insanlar yetiştirmek olmalı. Vereceğimiz eğitimle yetiştireceğimiz nesilleri ahlak çöküntüsünden uzak tutmayı hedeflemeliyiz. Günümüzdeki ahlak çöküntüsünün bariz örneği “En yakın dostunu, arkadaşını, yakınını, memleketini, milletini, aldat dolandır, köşe dön, altta kalanın canı çıksın,” zihniyetidir. Bu düşünce bugüne kadar verilen yanlış eğitimin neticesidir. Mustafa Kemal Atatürk ne diyordu tekrar hatırlayalım; “Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” İşte eser ortada, her gün kap kaç. Bu tip ahlaki çöküntüler ancak iyi bir eğitimle ortadan kaldırılabilir.

0 Yorumlar