DÖRT İŞLEMİ OYUN OYNAYARAK ÖĞRENİLMESİNİ SAĞLAYAN KOZALAK

kozalak zeka oyuncağı


Türkiye’nin PISA yarışmalarındaki başarısızlığıyla mücadele etmek için, sosyal bir proje çerçevesinde ben de, eğitimde matematik öğretimine yeni bir bakış açısı getirmek için, 7-12 yaş arası çocukların matematiksel 4 işlemi oyun oynayıp, eğlenerek öğrenmelerini sağlayan bir ders aracı icat ettim.

Biliyorsunuz, OECD ülkeleri arasında yapılan PISA yarışmalarında, Türkiye matematik dalında sondan 2. konumdadır. Hâlbuki matematik öğretiminin amacı, insan aklının ciddi bir biçimde kullanımını öğretmek ve insanların doğuştan getirdiği düşünme kabiliyetini geliştirmektir.

Matematiksel 4 işlem ders aracı Kozalak nasıl bir alet?
7-12 yaş arası çocukların matematiksel 4 işlemi oyun oynayarak öğrenmelerini sağlar ve öğrenmeyi eğlenceli hâle getirir. Çünkü biliyorsunuz ki oyun, öğrenmenin en güzel yoludur. Bu alet ile çocuklar, 4 işlemle ilgili problemleri kendinden emin bir şekilde birbirleriyle paylaşarak, konuşarak çözmeyi öğrenmektedir. Kozalak üzerindeki ipi eliyle kullanarak matematik işlemi yapılırken, beyin farklı çalışmaya zorlandığı için bu da kişinin otokontrolünü arttırır.

Toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerinin pratik olarak zihinden yapılmasını, bağımsız düşünülmesini ve Kozalak üzerinde gösterilmesini sağlar. Oyun oynayıp eğlenerek daha kalıcı öğrenme sağlayan bu ders aracı ile çalışan öğrenci, beyninin hem sol hem de sağ lobunu çalıştırmakta, onun için bu alet, analitik algıyı, stratejik düşünmeyi, problem çözme yeteneğini, sezgisel ve yaratıcı düşünme becerisini geliştirmekte, kısacası kişinin beynini hissetmesini sağlamaktadır.

Ayrıntılı bilgi edinmek isteyen için müacaat: http://www.kozalakmatematik.com/

Fuat Baş / Okul Müdürlüğünden Emekli Matematik Öğretmeni

İnsan ve Kainat adlı sitede yayımlanmıştır. 

0 Yorumlar